Няколко природни решения при косопад | Косопад

Няколко природни решения при косопад

Ако забелязвате все повече коса по гребена си, сигурно се чудите какво може да ви помогне за спиране на косопада. Има много природни средства, които помагат при загуба на косата и дори поправят нанесените щети. Обикновено са лесни за прилагане и имат добри резултати.

kosopad-resheniya

МАСЛА ЗА ПОДОБРЯВАНЕ КАЧЕСТВОТО НА КОСАТА
Ако искате да използвате някакво масло, за да подхранвате косата си, може да използвате масло от жожоба или друго. Използвайте ги, за да масажирате добре скалпа и оставете да подействат поне един час.

Жожоба помага при проблеми върху кожата на скалпа – псориазис, екзема, пърхот, излишен себум. Всички те могат да kosopad-jeniса причината за косопада ви. Това природно средство се е използвало векове назад от коренното население на Северна Америка.

ДРУГИ СРЕДСТВА СРЕЩУ КОСОПАД
Алое вера е растение, което се използва при широк спектър от различни проблеми, включително и свързани с косата. То регулира рН на кожата, помага за изчистването на порите. Може да си направите домашен шампоан от алое вера, кокосово мляко и малко масло от житни зародиши.

Каната, освен че боядисва косата ви, действа и като балсам, а също предпазва от косопад. Запечатва и възстановява кутикулата, спира късането и възстановява мекотата на косата.

Чушката стимулира растежа на косата на 50% и стимулира кръвообращението. Лимоновата трева стабилизира производството на мазнина, но подхранва дълбоко косата.

01. май 2014 17:11:29 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , | Напишете Коментар