Лимонено масло за растеж на косата | Косопад

Лимонено масло за растеж на косата

limonovo-maslo

Загубата на коса ни фрустрира. Има много причини за появата на косопад, включително генетични, медицински, хормонален дисбаланс и стрес. Може да е признак и за по- сериозна болест. Повечето хора с този проблем, търсят природни решения. Всички сме чували за различни средства срещу косопада, например лимоните. Популярно е твърдението, че спира косопада и помага за растежа на косата, но дали наистина е така?

ЛИМОНИ

Лимоновото масло е силен източник на витамини А, В и С. То се използва при много здравословни проблеми, тъй като действа успокояващо, стимулиращо и пречистващо. Има киселинни свойства, които действат почистващо.

limonovo-maslo-1

Лимоновото масло и пърхота

Много често срещан проблем. Ако обаче не се справим с пърхота, той може да причини косопад. Смесете лимоновото масло с извара и си направете масаж.

За чиста и блестяща коса

Тъй като лимоновото масло действа почистващо, може да ни помогне да скалпа. Здравето му е важно, ако искаме и косата ни да е здрава и красива.

Масаж

Масажите на главата не само успокояват нервите и облекчават стреса, но и стимулират кръвообращението. Натъркайте внимателно лимоновото масло с нежни движения.

17. април 2015 13:59:53 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , | Напишете Коментар