Лесна рецепта за възстановяване на косата от излагане на слънце | Косопад

Лесна рецепта за възстановяване на косата от излагане на слънце

kosa-slantse

Дългото излагане на косата на силното слънце през лятото неусетно я уврежда. В края на сезона винаги ни се налага да я скъсим значително, за да отстраним щетите от изтощението, причинено от ултравиолетовите лъчи. Понякога обаче дори късото подстригване не е достатъчно.

Затова е добре да се вземат марки навреме, а не да чакаме края на лятото. Предлагаме ви една маска, която се приготвя съвсем лесно, и помага на косата да се възстанови от вредното влияние на слънчевите лъчи.

Маска за възстановяване на блясъка и мекотата след излагане на слънце:

Съставки:
– 10 лъжици зехтин
– 10 лъжици мед

zehtin-med

Първо загряваме меда на водна баня, за да се втечни, след което го смесваме със зехтина. Ако имаме кухненски робот, най- добре ще приготвим сместа.

Оставяме да изстине на стайна температура и нанасяме от корена до върха на влажна коса. Завиваме в кърпа, накисната в гореща вода. Стоим така 30 минути, като можем отново да сложим кърпа, накисната в гореща вода. Накрая измиваме с неутрален шампоан.

След маската не се препоръчва използване на сешоар, нито на преса.

Ако искаме да придаде още повече блясък на косата, след като я измием с шампоан, правим последното плакнене с бира (трябва да е предварително разгазирана, като сме я отворили поне час по- рано). Не трябва да измиваме бирата. Когато косата изсъхне, мирисът ще изветрее.

Много е важно, също така, да изберем качествен зехтин и мед за приготвянето на маската. Зехтинът е препоръчително да е екстра върджин, за да пази максимално много от полезните си вещества. Медът трябва да е екологично чист, най- добре закупен от производител, а не от супермаркет.

Зехтинът помага за възстановяването на увредената коса, като я подхранва в дълбочина. Медът също хидратира много добре косъма и му придава неповторима мекота.

07. юли 2017 13:17:55 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , , , , , | Напишете Коментар