Как да направим увредената коса отново здрава и силна | Косопад

Как да направим увредената коса отново здрава и силна

Когато косата стане много суха и чуплива, може да се дължи на недостиг на протеини. Ето как да си ги набавите и да възстановите косата си:

recepta-s-proteini

Процедура с протеини ще прeдаде блясък на косата и ще подобри външността й. По този начин изглаждате кутикулата, което увеличава издръжливостта и не позволява косата да се наелектризира.

Косите, които са третирани с химикали, или които се оформят с горещи уреди, могат да минат процедурата с протеини. Ето някои идеи как да ги направите в домашни условия:

РЕЦЕПТА С ЯЙЦЕ

Яйцето е най- използваната съставка за протеиновите процедури.

За да направим маската, ни трябват:

1 или 2 жълтъка, в зависимост колко е дълга косата
2 с.л. зехтин

Ако косата ви е мазна, трябва да използвате само белтъците.

Нанася се върху измитата коса. Наблегнете на сухите краища и се покрийте с кърпа или шапка за баня. Оставете за 12 yaice-za-kosaминути и измийте. Процедурата се повтаря веднъж седмично в продължение на месец. После я правите веднъж месечно.

Трябва да отбележим, че някои коси не понасят протеина. Прекаляването с протеини може да направи косата твърда и без блясък. Започнете с малко и постепенно увеличавайте, за да сте сигурни, че ви понася.

ПРОТЕИН ЗА РАСТЕЖ НА КОСАТА

Включването на достатъчно протеини в храненето ви, също помага на косата да расте по- бързо и да е по- здрава. Богати източници на протеини са рибата, яйцата, киселото мляко, житния зародиш и тофу.

Освен това е важно да спите по 8 часа на ден, да тренирате и да намалите стреса.

Приема ма мултивитамини с достатъчно витамин В също ще помогне за здравето на косата ви.

20. февруари 2014 13:32:15 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , , , | Напишете Коментар