Как да използваме мед за растежа на косата | Косопад

Как да използваме мед за растежа на косата

med-kosa

Медът е продукт, който съдържа най- вече  фруктоза и глюкоза, но също минерали и витамини, които са полезни за здравето ни. Медът често се използва за хидратиране на косата, тъй като може да запазва водата.

СЪСТАВКИ:

– Мед
– Зехтин
– Жълтък

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. Използвайте 1 ч.л. мед, 2 ч.л. зехтин и 1 жълтък за цъфналите връхчета. Разбъркайте първо жълтъка. После му добавете меда и зехтина. Разпределете косата на кичури. Нанесете внимателно сместа върху косата. Масажирайте, за да се нанесе правилно. Задушете като сложете шапка за баня. Трябва да престои 30 минути. Изплакнете и отмийте шампоана.

med-otslabvane

2. Медът е много полезен и за боядисана коса. Може да го използвате, за да предотвратите увреждане и късане. Лесно е: само нанесете мед в корените. Използвайте пръстите си, за да масажирате. Изчакайте 20 минути, изплакнете и измийте с шампоан.

3. За поддържане на скалпа, за да избегнете косопад. Смесете 1 ч.л. мед и 1 ч.л. канела на прах. Нанесете сместа и изчакайте  15 минути, после изплакнете и измийте с шампоан. Скалпът е подхранен, а това улеснява растежа на косата.

4. Поддържайте косата мека и блестяща, като използвате 1 ч.л. мед, смесена с чаша вода. След шампоана и балсама, измийте косата със сместа от мед и вода.

20. март 2015 18:59:29 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , | Напишете Коментар