Възстановяващи маски за коса | Косопад

Възстановяващи маски за коса

kosa-zehtin

Зехтинът има много свойства, полезни за грижата за косата. Полезен е също и за храненето ни.

Зехтинът се прави от пресовани маслини. Има и вид, наречен екстра върджин, който е най- чист и не е преминавал през допълнителна обработка. Но всеки тип косопад ще ви свърши работа за маската за коса.

СЪСТАВКИ:

– Зехтин
– Допълнителни масла
– Яйца
– Мед

zehtin-teglo

Начин на приготвяне:

1. Първо омекотете косата с 5 лъжици зехтин и 2 яйца. Смесете добре и нанесете върху косата и скалпа. Масажирайте леко в продължение на 5 минути и покрийте с шапка за баня. Оставете да престои 15- 20 минути.
2. Комбинирайте 3 лъжици зехтин и 2 лъжици мед, за да направите отпускащ масаж на главата. Смесете и нанесете върху косата. Сложете шапка за баня и оставете да престои 30 минути. Измийте и се срешете.
3. Може да правите седмично третиране с топъл зехтин, като смесите 2 лъжици зехтин и 3 лъжици кокосово масло. Затоплете зехтина и маслото в касерола на парна баня. Сместа не трябва да е гореща. Масажирайте косата и скалпа и сложете шапка за баня. Оставете да действа 30 минути.
4. Направете дълбоко подхранване веднъж седмично. Комбинирайте 15 мл зехтин, 60 мл ябълков оцет, 60 мл алое вера, 30 грама мляко на прах. Масажирайте влажната коса и сложете шапка за баня. Завийте с гореща кърпа. Оставете да действа 30 минути.

19. март 2015 18:11:43 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , | Напишете Коментар