Жълтък и ленено семе за растеж на косата | Косопад

Жълтък и ленено семе за растеж на косата

yaice-maska

Косата може да спре или да забави растежа си поради много причини. За да я подтикнете отново да създава косъм, който бързо да израства, трябва да я подхраните по определен начин. В народната медицина има много природни средства, които можем да изпробваме. Днес ви предлагаме комбинацията от жълтъци и масло от ленено семе.

Първо, вземете толкова жълтъка, колкото са необходими да покрият косата ви. Ако е къса, може един да е достатъчен. Но ако е дълга и по- гъста, може да се наложи да използвате поне два жълтъка.

leneno-seme-otslabvane

Разбийте необходимите ви жълтъци и им добавете 1 лъжица масло от ленено семе. Разбъркайте добре сместа. Преди да я нанесете върху главата си, навлажнете леко косата си.

Нанасяйте сместа с върха на пръстите си и правете масажиращи кръгови движения, за да разнесете добре. Чрез тези движения подобрявате кръвообращението.

След като вече сте нанесли маската, сложете си найлонов плик, който може да увиете и с кърпа. Стойте така 5 минути. От топлината порите ще се отварят и така веществата проникват в дълбочина.

След като мине това време, изплакнете с хладка вода и шампоан.

09. април 2015 14:30:49 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , | Напишете Коментар