3 лесни домашни маски за здрава и красива коса | Косопад

3 лесни домашни маски за здрава и красива коса

Няма как да избегнем излагането на косата на вредни въздействия – сешоар, преса, мръсен въздух, и пр. Затова е необходимо да си правим поне веднъж седмично подхранваща маска, която да я поддържа в добро състояние.

Маска от яйце и зехтин
Яйцето е богато на мазнини и протеини, които са изключително полезни за хидратацията на косата. Действа като балсам. А белтъкът пък е ефективно средство за контролиране на мазната коса.
Зехтинът пък съдържа големи количества витамин Е. Прави косата блестяща, подхранва я и я възстановява. Заздравява космените фоликули в случаите на косопад и подхранва растежа на косъма.

Маска за суха и увредена коса
Съставки: два жълтъка, 2 лъжици зехтин
В съд разбиваме жълтъка и му добавяме зехтина. Сместа се нанася върху влажна коса. Покриваме косата с шапка за баня. Изчакваме 20- 30 минути. Изплакваме и измиваме с шампоан.

Маска за мазна коса
Съставки: два белтъка, 2 лъжици зехтин
Разбиваме белтъка и го смесваме със зехтина. Нанасяме сместа върху навлажнената коса и покриваме с шапка за баня. Изчакваме 20- 30 минути, за да се усвоят съставките. Накрая плакнем и измиваме с шампоан.

Маска от банан, яйце, мед и зехтин
Маската се прави два пъти седмично в продължение на месец за най- добри резултати. Бананът е сред най- добрите природни източници на витамини и минерали: калий, цинк, витамини А, В и С.
Хидратира косъма. Намалява статичното електричество. Елиминира пърхота и придава блясък.

Съставки: 1 банан, 1 яйце, 1 лъжица мед, 1 лъжица зехтин
Бананът трябва да се направи на каша. След това се смесва с останалите съставки и се разбърква, докато получим хомогенна смес.

Маската се нанася от корените до върховете. Покрива се с шапка за баня. Оставяме 2- 2 ½ часа. След това плакнем.

28. ноември 2017 13:06:58 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , , , | Напишете Коментар