3 рецепти при изтъняване на косата и косопад | Косопад

3 рецепти при изтъняване на косата и косопад

Изтъняването на косата е проблем, който засяга мъже, жени и деца. Това е състоянието, когато косъмът стане прекалено тънък и обикновено води до косопад, както и до разреждане.

Хората, които имат този проблем, имат обилен косопад. Нормалният брой косми, който можем да загубим за деня, е не повече от 100. Ако губите повече от това число, значи косопадът е обилен.

Има обаче различни природни средства, чрез които можем да се справим с това състояние.

Предлагаме ви няколко рецепти за сгъстяване и заздравяване на косата:

1. Зехтин и лимонов сок
Заради богатото съдържание на здравословни мазнини, минерали и аминокиселини, зехтинът е отлично средство срещу изтъняването на косата.
За приготвяне на рецептата са необходими: 2 -3 лъжици зехтин и 1/2 лъжица лимонов сок
Смесваме съставките. Нанася се в корените и се прави лек масаж за 5 минути. След това се оставя да престои на главата 1 час. Може да се завие с найлон и кърпа. След това се измива с вода и бебешки шампоан.
Прилага се 2 пъти седмично.

2. Сминдух
Семената на сминдуха съдържат мастни киселини, антиоксиданти и малки количества аминокиселини. По този начин помага за сгъстяване на косата и намалява косопада.
Необходими съставки са: 2 лъжици семена от сминдух и чаша вода (250 мл)
Загряваме водата и когато кипне, добавяме семената от сминдух. Оставяме ги да киснат, докато омекнат. След това се намачкват, за да се получи паста.
Начин на прилагане: Нанася се пастата от сминдуха в корените и се оставя да действа 30 минути. След това се измива със студена вода.
Прилага се 2 пъти седмично.

3. Рициново масло и мед
Мастните киселини, които се съдържат в рициновото масло, помагат за подхранването на късащата се коса. Така косъмът става по- дебел и здрав. Добавяме и мед, който хидратира и помага срещу косопада.
Необходими са: 1 лъжица рициново масло и ½ лъжица мед
Смесваме двете съставки. Нанасяме чрез лек масаж, който трае 5 минути. После оставяме да подейства още 30 минути. След това се измива.
Прилага се 2 пъти седмично.

18. ноември 2017 14:38:08 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , | Напишете Коментар