Спрете силния косопад с доказани народни рецепти | Косопад

Четири ефективни рецепти при силен косопад

Ето няколко ефективни билкови рецепти срещу косопад. Освен че лесно и евтино може да се снабдите с необходимите продукти, те са лесни за изпълнение в домашни условия:

 

Рецепта с алое вера: Подходяща е при силен косопад. Приготвя се смес от следните съставки:  1ч.л. сок от алое вера, 1 ч.л. мед, 1 ч.л. рициново масло, 1 ч.л. лимонов сок. Сместа се нанася в корените на главата с масаж, след което косата се покрива с дебела кърпа. Изчакайте половин час преди да измиете. Маската действа и срещу пърхота.kosopad1

 

Рецепта с хрян: Използват се корените на растението. Рендосват се и се намазват в кожата на главата. Наблегнете на най- засегнатите от косопада места. Маската трябва да престои 20 минути. Подходяща е при силен косопад.

 

Рецепта с коприва: Приготвя се следната отвара: 100 г. листа от коприва се смесват с 300 мл вряла вода. Изчакайте да изстине, след което добавете 1 с.л. оцет. Сместа трябва да престои 4 часа. След това мийте косата си с нея всеки ден.

 

Има и друг вариант на рецептата с коприва. При нея се използват връхчетата на листата – 2 с.л. Към тях добавяте две чаши гореща вода. Трябва да киснат 20 минути. После охладете до 30 градуса. Измийте си косата, след което може да се изплакнете със сместа.

 

Рецепта с розови листа: За отварата: 1 с.л. листенца от роза на малки парчета, залива се с една чаша гореща вода. Престоява половин час, след което се прецежда. Изчакайте да изстине. Към  2 с.л. от вече готовата отвара  добавяте – 1ч.л. зехтин и един жълтък. Смесете добре, след което може да намажете косата си. Изчакайте 40 минути и може да изплакнете с топла вода и шампоан.

 

 

 

15. юли 2013 14:48:28 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар