5 рецепти срещу косопад от Индия | Косопад

5 натурални рецепти от Индия при косопад

рецепти при косопад от индия Използването на естествени продукти за превенция и лечение на косопад, навярно е най – добрият избор. Понякога природните средства вършат в пъти повече работа, сравнено дори със скъпите процедури и безкрайни прегледи при специалист – дерматолог.

Предлагаме на вашето внимание пет лесни съвета против оплешивяване и косопад, които са особено популярни в екзотична Индия. Можете да ги изпробвате смело, защото дори да не ви помогнат, те са напълно безопасни и в никакъв случай няма да ви навредят.

Лечение на косопад с натурални масла

Вземете достатъчно количество от каквото и да било естествено масло – от маслини, кокос или рапица, и го загрейте. Внимавайте обаче течността да стане достатъчно топла, но не гореща, защото в противен случай може да се изгорите. Масажирайте нежно кожата на главата. След това сложете шапка за баня или увийте с найлонов плик, останете така за един час. После внимателно измийте косата с шампоан.

Плодови и зеленчукови сокове

Соковете от зеленчуци и плодове отдавна са признати по целия свят, като едни от най – успешните средства за борба с косопада. Използвайте сок от чесън, лук или джинджифил, които втрийте в корените преди лягане. Оставете да подействат през цялата нощ, а на сутринта се изплакнете с хладка вода. Ако се притеснявате от неприятна миризма, можете да добавите в плодовата или зеленчукова течност благоуханни масла, а при изплакването на използвате 40 % разтвор от оцет и вода.

Масаж на скалпа

В Индия от векове се практикува лечебен масаж на скалпа при косопад. Достатъчно е да продължава по няколко минути, но трябва да се прави ежедневно. Загряването на тези райони спомагат и стимулират кръвообращението, което от своя страна поддържа космените фоликули активни. Добра идея е по време на масажа да слагате и по няколко капки лавандулово или бадемово масло.

Зелен чай срещу косопад

Вземете две пакетчета натурален зелен чай, но внимавайте да няма някакви примеси като овкусители, ароматизатори, оцветители и така нататък. Направете запарка в една по – голяма чаша или купа с вода, след което нанесете по скалпа. Оставете да подейства в продължение на час и после изплакнете. Благотворното въздействие на зеления чай при проблеми с косата се дължи на антиоксиданните, които предотвратяват появата на косопад и стимулират косъма.

Медитация

Дори да ви изглежда малко странно, редовната медитация в много случаи е напълно достатъчна като превантивна мярка срещу косопад. Това е така, защото медитирането ни помага да се справим със стреса, който пък от своя страна е един от основните причинители на оплешивяване. Освен това медитацията спомага и за възстановяване на хормоналния баланс.

медитация и косопад

Медитация и косопад

17. април 2013 12:07:59 от Косопад
Категории: Рецепти при косопад | Напишете Коментар