Домашен крем за растеж на косата | Косопад

Домашен крем за растеж на косата

Представяме ви рецепта за стимулиране растежа на косата.

растеж

Масло от ший

То е богато на витамини и мазнини за косата и кожата. Прилича на гъсто и жълто масло за ядене, но има течна консистенция и телесна температура. Трябва да вземете нерафинирано масло от ший, за да сте сигурни, че съдържа витамин А, витамин Е, фитонутриенти и лечебни мазнини.

Рициново масло

Помага за кръвообращението. По- големият приток на кръв към темето храни космените фоликули. Когато корените на космите са добре подхранени, косата става по- силна и устойчива, което й помага да расте по- бързо.

Рициновото масло съдържа омега- 6, витамин Е, протеини и други хранителни вещества, които подхранват сухата ирастеж1 изтощена коса, като й помагат да задържа влагата.

Крем за растеж на косата

Съставки:

125 мл нерафинирано масло от ший
60 мл масло от сладки бадеми
15 гр рициново масло
5 капки етерично масло от розмарин
10 капки етерично масло от мента

Начин на приготвяне:
Слагате маслото от ший в тенджера и го разтапяте. Бъркайте с дървена лъжица, докато маслото се разтопи изцяло. В друга тенджера слагате рициновото масло и сладките бадеми на бавен огън. Не трябва да завира, само да се стопли. Смесвате ги заедно с маслото от ший и бъркате хубаво. Добавяте етеричните масла от розмарин и мента. Разбивате с миксер.

Съхранявайте крема в затворен стъклен съд и оставете да изстине.

Начин на употреба:
Нанасяте крема в корените на косата. Масажирайте 20 минути. Ако не трябва да излизате, оставете да стои повече време, ако излизате – измийте както обикновено.

Сложете крема на хладно и сухо масло. Можете да го съхранявате до 6 седмици.

28. декември 2013 20:51:51 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , | Напишете Коментар