Най- важното, за да имаме блестяща коса | Косопад

Най- важното, за да имаме блестяща коса

kosa-krasiva

Всяка жена иска да има блестяща коса, така че да оставяме без дъх мъжете. Всъщност, това не е особено трудно за постигане, само трябва да се грижите добре за нея и да помните, че съвършенството не съществува.

Ето най- важните съвети за блестяща коса:

1 Избягвайте топлинните уреди, когато е възможно. Прекомерната употреба на тези уреди уврежда косата. Това не означава, че изобщо не трябва да ги използвате. Просто се старайте да не е ежедневно, иначе косата ви ще стане суха.

2 Избягвайте прекалено горещата вода. Трябва да имате предвид, че горещата вода не е полезна за косата. Топлината уврежда косъма. Освен това й отнема от естествения обем. Хладката вода е по- подходяща, а и косата ви няма да е в риск. Най- добре е накрая да плакнете със студена вода.

kosa-recepti

3 Не дърпайте косата. Има и по- добри начини да се справите с възлите в косата от това да я опъвате с гребена. Първо, трябва да си вземете гребен с широки зъби. Второ много внимателно разресвайте, като наведете глава и движите гребена отдолу нагоре.

4 Не я излагайте дълго време на слънце. Добре е да пазите косата си от дълго излагане на слънце, защото ултравиолетовите лъчи са много вредни за нея.

5 Правилна диета. Грижете отвътре е много важна за външния ни вид, включително и за косата. Избирайте храни богати на желязо, цинк, протеини и мастни киселини, тъй като правят косата здрава и силна.

13. януари 2016 12:59:34 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , | Напишете Коментар