Как да върнем Блясъка на косата си

koca-1

Забелязвате, че на косата ви липсва блясък? Изглежда посърнала, безжизнена?

Предлагаме ви няколко полезни съвета, така че косата ви отново да стане перфектна.

Една от причините за загубата на блясък може да е боята за коса, която използвате. Знаете, че с времето тези продукти изсушават косата, така че тя изглежда безжизнена. За да намалите вредното въздействие на боята, изберете подходящата. Тя не трябва да съдържа парафенилендиамин, нито резорцинол, химически оцветители, които много изсушават косъма. Ако имате кичури, често трябва да ги боядисвате отново, което влошава състоянието на косата. Използвайте боя за коса, която съдържа растителни масла, витамин Е, слънчеви филтри.

koca

Друга причина, косата ви да е без блясък, е водата. Понякога минералните соли, които се натрупват в кутикулата, правят косата да изглежда безжизнена. Използвате маски или серум, които съдържат глицерин, растителни масла, декспантенол, церамид.

А ако искате косата ви да е още по- блестяща, използвате бира (безалкохолна, за да не изсушава). Когато отворите бутилката или кутията, оставете на слънце, за да се разгазира. Нанесете върху косата, след което изчакате двайсет минути и изплакнете със студена вода.

Ако косата ви е много суха, използвате продукти без изплакване, като възстановяващи кремове. По този начин ще действат през цели ден. Не се слага голямо количество, тъй като може косата да стане мазна. Избягвате и корените, ако косата ви е мазна.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.