Как да имаме красива и здрава коса със сода бикарбонат! Няколко рецепти:

Сода бикарбоната има множество приложения извън кухнята. Може да се използва за приготвянето на много и различни домашни козметични рецепти.

Нека разгледаме няколко начина, по които можем да използваме ценната съставка, за да имаме здрава и красива коса:

  1. Почиства косата идеално

Ако косата ви бързо се омазнява, можем да използваме малко сода бикарбонат, за да си решим проблема. Достатъчно е да добавим малко количество към шампоана, когато си мием косата. Почиства корените от наслоените мазнини и контролира образуването им. Косата ни става чиста, блестяща и с обем.

  1. Още една рецепта при мазна коса

Смесете 1 чаша вода с 2 лъжички сода бикарбонат. Сипете сместа в шише с пулверизатор. Пръскайте с него в корените при влажна коса, 10 минути преди да я измиете с шампоан. Направете лек масаж с пръсти и изплакнете.

  1. Мощен балсам

Можем да подобрим значително действието на балсама ни, като му добавим малко сода бикарбонат. Трябва само да смесим 1 част балсам с 1 равна част сода бикарбонат.  Нанася се след шампоана и се оставя да стои 5- 10 минути. След това се плакне.

  1. Сода бикарбонат срещу пърхот

Проблемът с пърхота трудно се разрешава, въпреки че на пазара има изобилие от такива козметични продукти. Причината е, че пърхотът може да се дължи на различни фактори. Сода бикарбоната е много ефективно средство срещу него и всяка от трите рецепти по- горе може да ни помогне и срещу пърхот.

  1. Миене на косата без шампоан

Все повече хора предпочитат да избягват употребата на конвенционалните шампоани. Затова просто смесват малко сода бикарбонат с балсам и така си мият косата.

  1. Почиства идеално от други козметични продукти

Ако често използвате продукти като лак, пяна, гел, боядисвате и пр., е важно да почиствате добре корените от остатъците от тези вещества. Шампоанът не винаги е достатъчен да постигне този ефект. Затова може от време на време да му добавяте малко сода бикарбонат.

19. март 2018 21:52:05 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , | Напишете Коментар