4 хитри трика за красива коса | Косопад

4 хитри трика за красива коса

Косата е изградена от вода, липиди, желязо, калций и пигменти, като меланина, който придава цвета. За много хора да имат перфектна коса е синоним на красота, здраве и хигиена, но обикновено не са наясно как да полагат правилните грижи за нея.

kosopad-meniu

За да изглежда хубава и здрава косата, правилното и балансирано хранене е ключов фактор. Трябва да съдържа фолиева киселина и витамин В5, които се срещат в доста храни. За да расте, в менюто ни трябва да има храни, богати на витамин С, Е и цинк.

Основните грижи са ясни за всички – миене и ресане. Но има някои по- специфични, които може да ви убягват.

1. За блясък. Изцедете лимон в една чиния и потопете гребена в сока. Внимателно започнете да решете косата си. Когато сте готови, седнете на слънце за 15 до 45 минути. Така косата ви ще е по- светла и ще блести.

2. Премахване на мръсотия. Прах, мазнина и други агенти, които се натрупват през деня. За да ги почистите ефективно, смесете сода бикарбонат и вода. Когато се образува паста, намажете косата и изчакайте няколко минути преди да изплакнете.

soda-bicarbonat

3. Сменете калъфката. Вземете си калъфка от коприна, за да не наранявате косата си по време на сън

4. Намелете статичното електричество. Сушете косата с памучна блуза вместо с кърпа, после изсушете със студена струя. Стандартните кърпи предизвикват силни фрикции, които увреждат кутикулата на косата и се наелектризира.

19. декември 2014 22:18:13 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , | Напишете Коментар