Увеличете растежа на косата

kosa-podhranvane

Подхранване на растежа на косата. Може би сте си направили прическа, която не ви харесва и искате да възстановите дългата си коса или просто бихте искали косата ви да расте по- бързо. Но, възможно ли е това? Предлагаме ви няколко практични съвета, които ще са ви от полза:

Косата расте с половин сантиметър на година. Този ритъм може да остане засегнат от различни фактори като състояние на нервната система, стрес или липса на сън. Кръвоносната система също е определяща, защото доброто кръвоснабдяване кара косата да расте по- бързо. Тук са много полезни масажите, за да активират метаболизма и растежа на косата.

kosa-dieti

Храненето е ключът. Косата е изградена основно от протеини и затова трябва да приемате достатъчно чрез храненето си. Витамини също не бива да ви липсват, така че яжте достатъчно плодове и зеленчуци. Приемайте бирена мая, тъй като тя помага за растежа на косата.

Химическите продукти, слънчевите лъчи и някои лекарства могат да забавят растежа на косата. Но пък природата ни предлага богат избор от варианти, които да ни помогнат. Етеричното масло от розмарин е стимулант. Добавете 5- 7 капки към лек шампоан за честа употреба. Друг вариант е да направите на сок 2 листа от малва в половин чаша с вода. Нанесете за 15 минути течността върху скалпа и после измийте. Повтаряйте веднъж седмично.

И това далеч не са единствените варианти от природата – маски, лосиони и отвари могат да ви бъдат от полза.

04. юли 2014 19:10:02 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар