Пушачите са застрашени от косопад

Пушенето на цигари задълбочава и ускорява проблемите с косата

косопад и пушене

Косопад и пушене

Употребата на тютюн ускорява и задълбочава проблемите с косата. Никотинът е сериозен фактор и предпоставка за поява на косопад, защото затруднява храненето на тъканите, блокира растежа и производството на необходимите за добро състояние вещества.

Освен това, тютюнът има зловредно влияние и върху цялото тяло. Ако пациентът страда от други предизвикващи косопад болести, пушенето на цигари ще засили симптомите на проблема и ще направи лечението в пъти по – трудно.

Лекари споделят, че в последно време зачестяват случаите на интензивен косопад дори и сред младите хора. Най – често обаче се забелязва сред тези, които водят нездравословен начин на живот, пушат по много, употребяват алкохол и наркотични вещества.

пушене и косопад

Води ли пушенето до косапад

„Косопад се появява по много причини, но тютюнопушенето съвсем не е за пренебрегване. Наскоро имахме случай на заклет пушач, чиято коса беше в отчайващо състояние. Той така или иначе не успя да спре цигарите напълно, но ги намали драстично и скоро косата му започна да се сгъстява”, каза доц. Мирослава Ковачева от ВМА.

Специалистът – дерматолог припомни, че при дамите косопад се появява често и при проблеми с яйчниците. В тези случаи има и допълнителен симптом – акне, така че ако забележите подобно състояние при вас, незабавно потърсете квалифицирана помощ. Защото в повечето случаи подобни проблеми с органите за възпроизвеждане могат да предизвикат и невъзможност за забременяване, което е истински ужас за 99 % от жените.

28. май 2013 15:07:24 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , | Напишете Коментар