Причини за увреждането на косата

opleshivyavane-prichini

Когато косата започне да става чуплива, когато изсъхне и започне да се влошава и капе, това означава, че не сме се грижили правилно за нея.

Когато косата започне да появява признаци на отслабване, това означава, че оросяването не е достатъчно. Липсата на захранване от кръвта е една от основните причини, които не позволяват на косата да е здрава.

Преумората, притесненията, липсата на движение, ученето без достатъчна почивка за мозъка и липсата на сън, причиняват умора в организма, който няма достатъчно сила да ороси скалпа – това си проличава от състоянието на косата.

kosopad-sredstva

Кръвта храни цялата коса. Затова, ако не приемаме достатъчно минерали и други полезни вещества, те ще се изразходят още преди да достигнат косата. Ето защо е важно да следите храненето си и да сте сигурни, че то ви осигурява необходимите минерали и витамини.

Оплешивяването, както и посивялата и бяла коса, отразяват също така душевното ни състояние и храненето ни. Оплешивяването много често е резултат от дълги периоди на напрежение или на обсебващо желание да контролирате всичко. Заради отговорностите и бързината на живеене, не забелязваме, че кожата на главата ни всъщност е напрегната. Продължителното напрягане на скалпа свива корените, като води до косопад.

02. юни 2014 20:08:09 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар