Причини за дифузен косопад | Косопад

Причини за дифузен косопад

difuzen-kosopad

Дифузният косопад има много причинители – кой е при вас?

Обикновено се появява в ситуации, когато организмът ни е слаб. Например, стрес, болест, неправилно хранене, и др. Може да има и други фактори, като възраст или лекарства.

Независимо от причината, резултатът е винаги един и същ: активността на корена на косъма претърпява изменение, което постепенно я спира. Това води до промени в цикъла на растеж на косата. Резултатът е: косопад.

kosopad-merki

– Стрес и нервно напрежение. Много хора живеят под постоянен стрес, имат изтощаващо ежедневие. За съжаление, стресът не винаги може да се отстрани. Затова е важно да взимаме превантивни мерки и да променим своята реакция към него.
– Небалансирано хранене. Неправилните хранителни навици отслабват целия организъм и причиняват косопад.
– Болести и лекарства. Много заболявания могат да увредят косата. Сред тях са кожни заболявания, хронични, диабет, ревматизъм, болест на Крон и др. Този тип косопад се появява с известно закъснение от няколко седмици. Затова забравяме причината. Лекарствата също могат да предизвикат косопад. Четете упътването им.
– Хормонални промени. Това е една от основните причини. Такива моменти при жените най- често са след раждане, менопауза, спиране на контрацептиви и пр. Хормоналните промени могат да са причинени и от заболявания, например, на щитовидната жлеза.

01. октомври 2014 18:32:19 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | 56 коментара