Помогнете на косата да расте по- бързо с тези съвети: | Косопад

Помогнете на косата да расте по- бързо с тези съвети:

kosa-maska-2

Сприятелете се с натуралните продукти. При рекламата, която съпътства всички продукти за коса, ги предпочитаме, въпреки че знаем колко химикали съдържат. Важно е обаче да започнете да избирате продуктите от натурален произход.

Никога не слагайте балсам върху скалпа си. Балсамът се нанася само по връхчетата, за разлика от шампоана. Той само омекотява и помага за разресването на косата.

Изчакайте 10 минути. Ако искате по- добри резултати от балсама си, опитайте се да изчакате поне 5 минути. Така навлиза по- добре в косата и веществата се абсорбират по- добре. Косата става по- здрава и блестяща.

kosopad-recepti

Не мийте косата си всеки ден. Много жени имат необходимост да мият косата си всеки ден. Но това не е най- разумното за косата ви. Колкото и да са натурални продуктите, косата ви се нуждае от ден почивка, преди да я измиете пак.

Използвайте шапки или кърпи. Ако искате косата ви да расте наистина бързо, трябва да я предпазвате от вредните слънчеви лъчи, особено през лятото.

Не решете косата си, когато е мокра. Това е едно от най- лошите неща, които можете да причините на косата си. Когато е мокра, много лесно се къса и уврежда.

Масажирайте я. Това е лесен начин да подтикнете растежа на косата. Важно е масажът да се прави бавно, за няколко минути, като използвате меката част на пръстите си. Това стимулира фоликулите да улеснят растежа на косата.

26. юли 2015 10:37:07 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар