Ниските нива на стомашната киселина водят до косопад | Косопад

Ниските нива на стомашната киселина водят до косопад

stomashna-kiselina

Стомашната киселина е изключително важна за тялото ни – участва в храносмилането и усвояването на протеини, витамини (В12, тиамин, фолиева киселина) и минерали (желязо, калций, магнезий, селен и цинк).

Без достатъчно стомашна киселина тялото не може да храносмила и да усвоява аминокиселините за производството на протеини. А това не позволява да се синтезира достатъчно колаген, води до топене на мускулатурата и до косопад.

Стомашната киселина също ни предпазва от инфекции, стерилизира храната ни, предпазва от кандида, не позволява несмелени части от храната да попаднат в кръвоносната система и пр.

kosopad-estrogen

Ако стомашната киселина не е достатъчно, протеините не се обработват правилно, а дефицитът на протеини води до редица проблеми. Освен за косата и ноктите, те са жизненоважни за мускулатурата на сърцето, както и на други важни органи.

Така че, ако имате дефицит на протеини, първо ще се отрази на ноктите и косата ви.

Как да увеличим стомашната киселина?

1. Пийте топла вода с лимонов сок на гладно. Това е много полезна рецепта, която се приема сутрин на гладно. Едно от свойствата й е да стимулира производството на стомашна киселина.

2. Пийте ябълков оцет. Взимайте по една лъжица ябълков оцет преди всяко хранене в продължение на 1- 2 седмици. Започнете с по- малко количество, разтворено във вода, докато свикнете. Не го приемайте повече от две седмици.

18. септември 2015 15:34:37 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар