Коя е идеалната температура за миене на косата?

Хората имат различни предпочитания по отношение на водата, с която се къпят. Някои обожават гореща вода сутрин, а други предпочитат да се къпят със студена вода. Трети пък избират нито топла, нито студена.

miene-kosa

Ако искаме да разберем каква температура е подходяща за нашата коса, трябва да имаме предвид серия от съвети.

Ако обичаме да си къпем косата с много топла вода, трябва да знаем, че може да причини нарушаване на баланса и дехидратация във вътрешността на косъма. Косата става по- нестабилна и чуплива, накрая отслабва.

Различни научни публикации по темата разкриват, че няма научни доказателства, че високата температура уврежда miene-na-kosaкосата, въпреки че има автори, според които, дехидратацията и дестабилизацията накрая увреждат космения корен.

Топлата вода е препоръчителна, когато косата е много мръсна, което се случва рядко, тъй като е препоръчително да се пие всеки два дена.

Нашата препоръка е да не използвате водата много гореща. Идеалното е да използвате вода на температурата на вашето тяло, като може да варират плюс- минус 5 градуса. По този не отслабва нито структурата, нито корена, а нашата коса не се влияе негативно.

16. април 2014 14:34:56 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар