Как да върнем здравината и обема на косата? Виж Тук:

Косата ни е подложена ежедневно на агресивни външни фактори, което с времето води до влошаване на състоянието й – започва да губи обем и блясък.

Как да възвърнем предишната й форма, така че отново да е гъста и здрава? Ето два изключително полезни съвета:

1. Възстановете силата на косата
Когато видим, че косата е загубила здравината и блясъка, трябва да действаме своевременно. Когато забележим, че косата ни е започнала да капе, трябва да сменим козметиката най- напред. Вземете продукти, които заздравяват структурата на косъма. Така косата ще расте здрава още от корена. Една от най- подходящите съставки за заздравяване на косъма е аргининът.

2. Как да храним косата
Изтъняването на косата не се дължи само на външни фактори. Има, също така, вътрешни фактори, като наследственост, или хормоните, които с годините се променят. Правилното хранене също е изключително важно за състоянието на косата. Ето кои са веществата, които задължително трябва да присъстват в ежедневното ни меню:

– Желязо и мед. Добре е да включваме в менюто си храни като спанак, ядки, морски дарове, пълнозърнеста паста, овес, яйца, магданоз, авокадо, ягоди, черен шоколад, смокини. Всички те поддържат жизнеността на косата.
– Витамини В. Храни като риба тон, кисело мляко, картофи, зеле, бирена мая, пуешко. Те предпазват косата от косопад и побеляване.
– Цинк. Подходящи храни, които съдържат минерала, са тиквени семки, диня, черен шоколад.

Други важни вещества за косата са: витамин Е, витамин В5, както и мастните омега- 3 мазнини.

30. април 2018 10:09:28 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар