Как да се справим с косопада заради стрес

Претоварване с работа,  много учене, домакински задължения, рутината като цяло предизвиква стрес. Симптомите са различни, но сред тя е и косопада, който трябва да бъде спрян, за да не създава естетически проблеми в бъдеще. Елиминирането на стрес е първото нещо, което трябва да направите, за да избегнете косопада.

woman with a headache over white background

 СЪВЕТИ

1. Избирайте подходящи гребени. Използвайте гребе с меки зъби, и гледайте да не се скубете

2 . Стегнати прически. За да избегнете косопада от стрес не си правете стегнати прически като плитки, опашки, кокове, защото отслабват косата.

3. Рибено масло. Може да разтриете скалпа си с няколко капки рибено масло. При нанасянето правете масажиращи движения. Слагайте го преди лягане и оставете да действа цяла нощ, а наstres следващия ден измийте.

4. Алое вера. Нанасяйте гел от алое вера върху скалпа и измийте косата след 45 минути

5 . Практики за намаляване на стреса. Йога, пилатес, тай- чи – все полезни дихателни и двигателни практики, които ще ви помогнат да намалите стреса. Движението и спортът, като цяло, действат мощно срещу стреса.

6. Ефект – 2 . Лосионът е комбинация от мощни природни съставки, които са насочени към спиране на косопада, израстване на нова коса и сгъстяване.

02. април 2014 18:56:20 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | Напишете Коментар