Как да се справим с косопада по време на кърмене | Косопад

Как да се справим с косопада по време на кърмене

Родилките често се сблъскват с косопад, когато започнат да кърмят. Въпреки че количеството коса зависи от жена до жена, може да е доста притеснително. Кърменето прави имунната система на бебето по- силна и помага за отслабването след бременността. Нека разгледаме как да избегнем косопада, докато кърмим:

kosopad-karmene

1. Научете защо имате косопад след раждането. Преди бременността косата ви е във фаза на растеж, а 10% – 15% са във фаза на покой. В края на фазата косата пада по естествен начин, най- вече при миене, ресане.

Хормоналните промени по време на бременността, карат повечето фоликули да са във фаза на растеж, като се увеличава гъстотата, косата става по- дебела, здрава. След раждането хормоните започват да се връщат към нормалните си нива, космените фоликули изведнъж се оказват в състояние на покой, което води до силен косопад.

2. Приемете, че косопадът ще отшуми, когато хормоните се нормализират. Няма как изцяло да се предпазите от косопад след бременност. Ще са необходими между 6 и 12 месеца, докато косата ви се върне в състоянието си отпреди раждането.

bremennost-otslabvane

3. Опитайте нови продукти за косата си. Ако косопадът е притеснителен и обилен, опитайте такива, които сгъстяват косата, правят я по- плътна.

4. Обмислете дали да не се подстрижете. Косопадът няма да се забелязва особено, ще се реше и поддържа по- лесно.

5. Хранете се балансирано, с храни, богати на мастни киселини, витамин В12 и желязо. Много често не приемаме достатъчно от тези храни, което се отразява на растежа на косата. Мастните киселини се съдържат в ядки, авокадо, зехтин и спанак. Витамин В12 се съдържа в риба, сирене и яйца. Желязото се съдържа, например, в лещата и червеното месо.

6. Не се стресирайте от косопада, тъй като стресът отслабва имунната защита и влошава проблема. Мислете за грижите за бебето, а не за проблема.

07. октомври 2014 23:06:09 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар