Как да почистим космените фоликули за по- бърз растеж

kosa-maskata

Косата е субпродукт на растежа и ако я поддържате здрава и редовно се движите, косата трябва да расте от само себе си. Но развиването на бактерии и натрупването на мазнини понякога запушва космените фоликули, като пречи на растежа на косата. Когато това се случи, трябва да я почистите, за да расте отново правилно.

Ето как да го направите:

1. Потопете гребена си в ябълков оцет и срешете косата. Оцетът може изцяло да погълне развитието на бактериите. Освен това, минаването с гребена подобрява кръвообращението. Така полезните вещества достигат по- лесно до космените фоликули. След като се срешете с оцета, оставете да подейства 15 минути.

yabalkov-otset

2. Може да използвате катранен  шампоан или друг подобен продукт, ориентиран към намаляване на бактериите и почистване на космените фоликули. Натрупването на масла и бактерии, вече унищожени от действието на оцета, ще бъдат напълно отстранени чрез шампоана.

3. Масажирайте енергично шампоана върху скалпа ви за 3- 5 минути, след това измийте под душа. Не използвайте две дози от катрановия шампоан едновременно, после внимателно си измийте ръцете, след като приключите.

4. Използвайте шампоани от естествени съставки.

Още за косопада:

02. март 2015 12:50:46 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | Напишете Коментар