Грижи за косата след лятото

kosa-sled-liato

През лятото се наслаждаваме на морето и басейните. Слънцето и хлорът обаче влияят доста негативно на косите ни. Когато отпуската ви приключи, ще забележите, че косата ви по- лесно се наелектризира, при допир е груба и няма блясък. За да върнем здравия вид на косата, трябва да положим малко по- специални грижи.

ЕФЕКТЪТ НА ЛЯТОТО

Слънцето прави по- лесен цъфтежа на косата и нейното късане, особено ако косата е боядисана и накъдрена. Слънцето засяга външната обвивка, която придава блясъка на косата и я предпазва от външно влияние. Ако косата ви е мазна, косата ви ще е по- лека и блестяща през лятото и проблемите, които сте имали през зимата, няма да са толкова ярко изразени.

kosa-lyato

ГРИЖИ ПРЕЗ ЛЯТОТО

За да се възстанови по- бързо косата след лятото, трябва и тогава да се грижим добре за нея. Използвайте подхранващи и хидратиращи шампоани. Трябва да съдържа протеини и хидратиращи агенти.

КАКВО ДА ПРАВИМ СЛЕД ЛЯТОТО

След лятото продължаваме да използваме такъв шампоан. Може да си правите маски, които да подхранват в дълбочина. Ако косата ви е повече увредена, използвайте подхранващи ампули върху суха коса преди миене. Трябва да оставите да престои половин час и след това да измиете. Друг вариант са подхранващите масла.

За да се справите най- добре с цъфналите връхчета, е да отидете на фризьор и да ги подстрижете.

14. септември 2015 16:35:48 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар