Ежедневни грижи за косата

Как да се грижим за косата си всеки ден?

съвети

Изключително важно а да се грижим правилно за косата си, за да избегнем увреждането й, както и неприятният косопад.

Когато ставаме и когато лягаме трябва да решим косата си внимателно, кичур по кичур.

Ресането проветрява косата, а скалпът се нуждае от приток на кислород. Преди всяко измиване отново трябва да се срешете , за да подредите косата, да я проветрите и да помогнете на водата и шампоанът за достигнат до всички места.

Сложете малко шампоан в ръката си и разтъркайте с другата, за да го разпределите добре. После сложете на врата, насъвети1 слепоочията, на темето и масажирайте цялата коса с шампоана.

Пяната трябва да се разнася еднакво навсякъде. Преди да отмиете, сложете малко вода на косата и масажирайте пак. После може да се измиете и не е задължително да е със студена вода – избягвайте я, ако косата ви е мазна. Последният етап е сушенето. Използвайте силен сешоар с топла струя, за да създадете движение и сменете със студена струя, за да оформите прическата.

Най- добрата четка е тази с косъм от глиган. От време на време е добре да почиствате четката с вода и сапун.

Изберете най- подходящите продукти за вашата коса в зависимост от типа й. След шампоана слагайте балсам. Също, веднъж или два пъти в седмицата слагайте маска, като я оставяте да действа 5- 10 минути. Ако я правите през по- голям период от време, няма да има никакъв ефект.

11. януари 2014 19:21:53 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | Напишете Коментар