Болести, които могат да причинят косопад | Косопад

Болести, които могат да причинят косопад

Косопадът, известен още като алопеция, който се появява след раждане, операция, отслабване, стресов епизод. Също може да бъде причинен и от някои видове лекарства. Много хора изживяват обилен косопад в период от 6 седмици до 3 месеца, след като са преживели силен стрес.

kosopad-mitove

Хипотиреоидизъм

Жените се по- засегнати от хипотиреоидизма, заболяване, което причинява косопад. Тези пациенти страдат от постоянен косопад, тъй като една от функциите на щитовидната жлеза, е да контролира растежа на косата.

Лупус

Отново тази болест засяга повече жените. Това е автоимунно заболяване, което по грешка започва да атакува здравите тъкани. Сред симптомите на това заболяване е косопад, изострена чувствителност на скалпа, треска, анемия, болки в гърдите, подуване на крайниците.

kosopad-samochuvstvie

Синдром на поликистозните яйчници

Това е хормонален дисбаланс, който започва от 11 години. Яйчниците произвеждат големи количества мъжки хормони. Един от симптомите е косопад, освен чувствителността на скалпа. Жените с тази болест, губят косата си, но имат обилно окосмение по други части на тялото.

Стрес

Една от най- честите причини за загуба на косата. Когато сме под стрес, се засяга контрола на кръвното налягане и работата на кръвоносните съдове. Хранителните вещества не достигат до скалпа, като така отслабват косата и постепенно започваме да я губим.

11. юли 2014 17:06:59 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , , , , | 46 коментара