Аминокиселините и значението им за косата | Косопад

Аминокиселините и значението им за косата

kosa-aminokiselini

Метионинът е полезен при косопад

Метионинът съдържа сяра и може да образува вериги, които могат да се свързват помежду си. Това се случва с косата и ноктите. Метионинът може да ни осигури силна структура на ноктите и косата. Полезен е и при косопад.

Аргининът благоприятства растежа на косата

Наскоро беше доказано, че аминокиселината аргинин, като предшественик на натриевият оксид, е много ефикасна при растежа на косата. Действа съдоразширяващо и подпомага растежа на косата: изобилието от натриев оксид отваря каналите за калия, подобрява кръвоснабдяването на космените корени и стимулира растежа на косата.

aminokiselina

Глутаминът е важен за създаването на косми

С напредването на възрастта, производството й в тялото се занижава. Затова добавка глутамин е важна за хората на средна възраст, за да имат здрава коса. Особено важен е глутаминът при силен стрес и тежко физическо претоварване.

Цинкът и някои витамини също са важни за косата

Също като кожата, косата има нужда от цинк. Той е много важен елемент за растежа на косата. Цинкът участва в образуването на креатин, който е важен за косата, кожата и ноктите. Тялото ни се нуждае от цинк, за да се образува колагенът, който не само е част от съединителната тъкан, но и от косата.

Витамините от В групата са много важни за растежа на косата. Витамин С също е много полезен.

24. октомври 2014 19:52:48 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , , , , | Напишете Коментар