Рецепти, за да озаптим наелектризираната коса | Косопад

Рецепти, за да озаптим наелектризираната коса

kosa-statichno-e

Статичното електричество е проблем за много жени през зимния сезон. За да можем да се справим с него, трябва да включим в менюто си повече протеини и мастни киселини, тъй като те поддържат косъма хидратиран и еластичен.

Има и много домашни рецепти, които можем да приложим, за да се справим с досадното наелектризиране на косата. Ето няколко примера:

Вода от ленено семе

Това е една от най- добрите алтернативи на геловете и кремовете за разресване, които се продават на пазара. Съдържа мастни киселини и растителни протеини, които подхранват косъма и го предпазват от капане и късане. Много е подходяща и за фиксиране на косата, в случаите на статично електричество.

Съставки:

-1 лъжица ленено семе (10 грама)

-1 литър вода

-сок от лимон

Начин на приготвяне: Слагаме водата да се вари и когато кипне, добавяме лененото семе. Оставете на бавен огън за 2 минути и когато се сгъсти, сваляме от котлона и добавяме лененото семе. Прецеждаме  и нанасяме върху косата, от корена към върховете. Оставяме да действа 30 минути и плакнем.

Прилага се 2-3 пъти седмично.

leneno-seme

Крем от банан, лимон и олио

Този хидратиращ крем контролира статичното електричество и подхранва косата. Съставките му регулират рН на скалпа, като контролират сухотата и порестата повърхност, които водят до появата на статично електричество.

Съставки: 1 зрял банан, сок от ½ лимон, 1 лъжица олио (16 грама)

Начин на приготвяне: С помощта на вилица намачкваме зрелия банан и смесваме със сок от половин лимон и лъжица олио. Нанасяме по цялата коса, слагаме шапка за баня и изчакваме 30- 40 минути. След това, мием както обикновено.

Прилагаме се 3 пъти седмично.

Лосион от ябълков оцет

Ябълковият оцет действа като естествен балсам и е подходящ както срещу статичното електричество, така и срещу пърхот и други проблеми.

Съставки: ½ чаша ябълков оцет (125 мл), ½ чаша вода (125 мл)

Начин на приготвяне: Смесваме оцета с водата, сипваме в шише в пулверизатор и пръскаме цялата коса. Оставяме да действа, докато изсъхне, и мием с неутрален шампоан, за да премахнем миризмата.

Използва се всеки ден.

 

04. февруари 2017 23:56:00 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , | Напишете Коментар