Рецепта с 3 лесни съставки спира косопада и връща красотата на косата | Косопад

Рецепта с 3 лесни съставки спира косопада и връща красотата на косата

kosa

Природата ни дава много възможности, за да имаме здрава и красива коса. Добре познати и съвсем достъпни съставки са в състояние да постигнат чудесни резултати. Особено ако знаем кой е най- добрият начин да ги комбинираме.

Маската, която ще ви предложим, се приготвя от три много лесни и познати съставки, които повечето от нас имат в кухнята. А комбинацията помежду им, постига завидни резултати: хидратира косъма и скалпа, помага срешу цъфтеж, спира косопада и предпазва от образуването на пърхот.

Маската има силно антиоксидантно действие и предпазва косата от негативното влияние на фактори като: стрес, замърсяване, ултравиолетови лъчи, студ и пр.

Ето как се приготвя:
– половин чаша зехтин
– 1 лъжичка канела
– 1 лъжичка мед

Начин на приготвяне:

В малък тиган слагаме зехтина и загряваме – трябва да загрее съвсем леко. След това го сваляме от котлона и го сипваме в друг съд. Добавяме лъжичката канела и лъжичката мед и разбъркваме много добре.

Начин на употреба:
Трябва да разделим косата в гребен, за да е по- лесно нанасянето. Нанася се върху скалпа с четка в посока отзад напред. Оставяме сместа де престои 15 минути. След това мием с лек шампоан и балсам накрая.

Маската се използва веднъж седмично.

Косата ще започне да расте по- бързо, пърхотът ще намалее, както и косопадът. Косата става здрава, блестяща и еластична.

31. юли 2017 12:06:53 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , , , , | Напишете Коментар