Рецепти с лук при косопад | Косопад

Косопад – народни рецепти с лук

Народна медицина при косопад

Народна медицина при косопад

Козметичните процедури при косопад с лук  са изключително ефективни, категорични са водещи специалисти. Не се отчайвайте от мисълта, че косата ви може да мирише не толкова приятно след третиране и запомнете, че този зеленчук е един от най – силните стимуланти за правилен растеж на косъма.

Предлагаме ви четири рецепти при косопад с лук, които ще ви осигурят добро домашно лечение. Спазвайте инструкциите и бъдете сигурни, че с малка доза късмет ще решите всички проблеми.

Изплакване със сок от лук

Въпреки че изглежда лесно, третирането на косопад с лук всъщност не е толкова просто. За да получите максимален ефект, трябва да бъдете особено внимателни при извличане на течността от зеленчука. Първо накълцайте на дребни парченца, след което го прецедете през тензух или смелете с мелачка. За подсилване на ефекта е добре да прибавите и малко затоплено етерично масло, което ще ви помогне да отворите порите на скалпа.

След като приготвите сместа, увийте главата си с предварително затоплена хавлиена кърпа за около половин час. Така ще помогнете на кожата да се затопли, порите ще се отворят и сокът ще се абсорбира по – лесно.

След като свалите кърпата от главата си, нанесете внимателно сока и изчакайте нови тридесет минути. За да не заличите ефекта срещу косопад, измийте с малко количество мек шампоан.

рецепти с лук при косопад

рецепти с лук при косопад

Маска срещу косопад с лук и мед

Смелете две глави и смесете със същото количество мед, докато се получи гладък гел. След което втрийте в корените на косата и останете така поне четвърт час. Медът също е сред най – силните стимуланти за косата и оказва невероятно благотворно влияние. Измийте с мек шампоан.

Рецепта при косопад с лук, бира и кокосово масло

Тази народна рецепта не само ще ви предпази от косопад, но и ще направи косата по – гъста и бляскава откогато и да било. След като извлечете сока от две глави, добавете няколко капки кокосово масло, а накрая и около една чаша с бира. Разбъркайте добре и нанесете. Изчакайте да мине около половин час, след което измийте косата с шампоан.

Натурален лосион срещу косопад от лук и ром

Нарежете на дребно две глави лук и сложете в чаша с ром. Оставете на стайна температура за около едно денонощие, за да се осигури достатъчно време на рома да извлече полезните сокове. На другия ден прецедете и третирайте по обичайния начин. Изплакнете главата с получената смес и останете така около десет минути. Измийте с шампоан.

24. май 2013 11:14:28 от Косопад
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , | 54 коментара