9 природни метода за растеж на косата | Косопад

9 природни метода за растеж на косата

kosa-5

Трудно е да се постигне дълга, гъста и здрава коса. Необходими са поредица от мерки, така че да постигнете желаните резултати. Ето няколко полезни съвета, които ще ви помогнат:

1 Увеличете консумацията на протеини. Косата е изградена основно от протеини. Увеличете консумацията на това вещества и си взимайте дневната препоръчителна доза. Протеините увеличават производството на червени кръвни телца, които транспортират веществата до космените фоликули. Ето важни източници на протеини: червено месо, риба, пилешко, обезмаслено прясно мляко, ядки, леща, яйца.

2 Решете косата по няколко пъти на ден. Това е един от най- добрите начини за стимулиране кръвообращението в зоната. Изберете четка с меки зъби и си правете масаж два пъти на ден.

3 Избягвайте продуктите със силикон. Известни са с това, че възстановяват косата, но всъщност са доста вредни в дългосрочен план. Запушват космените фоликули, като така пречат на растежа.

4 Не мийте косата си всеки ден. Въпреки че някои хора си мият косите всеки ден, защото са много мазни, това не е препоръчително. Експертите препоръчват да се мие до 2- 3 пъти седмично, за да не обърквате вашето рН.

kosa-miene

5 Подстригвайте връхчетата. Не помага много за растежа на косата, но я прави здрава и силна.

6 Зехтин. Масажът със зехтин подхранва скалпа и го подхранва.

7 Масло от ленено семе. Богато е на мастни киселини, които подобряват сърдечно- съдовото здраве и подхранват в дълбочина.

8 Ябълков оцет. Поддържа скалпа чист и предпазва от пърхот.

9 Вода от лук. Много добре подхранва косата, като я поддържа силна и здрава.Можете да добавите сок от лук към шампоана си. Или да сварите няколко глави лук и после да прецедите течността.

21. декември 2015 19:09:22 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , | Напишете Коментар