3 рецепти за тънка коса | Косопад

3 рецепти за тънка коса

В изтъняването на косата влияят различни фактори, като наследственост, намаляване на естрогена след менопауза, свиване на фоликулите от възрастта или от стрес.

tanka-kosa-recepti

Ето няколко начина за прикриване на проблема:

– Пусната коса, подстрижка на средна дължина до раменете
– Изберете фиксиращ лосион за нормална коса, защото този за тънка коса е много по- тежък
– Използвайте обикновени ролки, които да са нежни, да не са много стегнати или да не опъват косата

Маска за тънка коса

Съставки:
– 1 яйце
– 1 капка зехтин
– 2 с.л. мед
Начин на употреба: Разбийте яйцето и смесете с другите две съставки. Сместа не трябва да е нито течна, нито твърда. Маската се нанася директно върху косата, направете фрикции. След като нанесете, увийте главата с кърпа, натопена във вода и изстискана. Дръжте половин час. След това измийте косата с шампоана си.

tanka-kosa

Тоник от хвощ и коприва

Съставки:
– 10 грама хвощ
– 20 грама розмарин
– 30 грама коприва
– ½ литър сок от алое вера
Начин на употреба: Накиснете копривата, хвоща, розмарина и сока от алое вера за 15 дни. Дръжте сместа в хладилника. Всеки ден я разклащайте по няколко минути.
Направете фрикции с тоника върху скалпа преди да си легнете. Не е необходимо да плакнете. Прави се по два пъти седмично.

Тоник от масла за тънка коса

Съставки: 1 с.л. малва, 1 с.л. цветове от лавандула, 1 ч.л. олио от царевица, 1 ч.л. кокосово масло, 1 чаша минерална вода

Начин на употреба: Сварете в една чаша вода малвата и лавандулата. Спрете котлона и оставете да кисне покрито 5 минути. Прецедете и добавете кокосовото масло и царевичното олио. Преди да си легнете нанесете тоника върху цялата коса с помощта на гребен и масажирайте скалпа с минимално количество от течността. Измийте косата на сутринта. Нанасяйте тоника веднъж седмично, докато косата стане отново здрава.

16. септември 2014 10:37:39 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , | Напишете Коментар