3 лесни рецепти срещу нацъфтяла коса | Косопад

3 лесни рецепти срещу нацъфтяла коса

maska-kosa

Когато забележим, че косата ни е нацъфтяла, търсим всякакви начини, за да променим изтощения й вид. Най- бързото решение, разбира се, е да я подстрижем.

Ако не искате да го правите, опитайте няколко природни решения, които са доста ефективни при този проблем:

1 ШАМПОАН ОТ ЯЙЦЕ

Яйцето съдържа протеини и други вещества, които подсилват косата, като ускоряват възстановяването й. В комбинация с малко розмарин, получаваме чудесни резултати, които възстановяват косата и й връщат блясъка.

Съставки:

-30 грама пресен розмарин
-1 яйце
-1 литър вода

Начин на приготвяне:

Сложете пресния розмарин в един литър вряща вода и оставете да кисне. Когато изстине, прецедете и смесете с разбитото яйце.

Нанесете, както обичайния си шампоан, а остатъка, използвайте в другите дни от седмицата.

kosa-liato

2 ТОНИК ОТ БИРА

Бирата е сред най- полезните продукти за косата ни. Прави я мека и възстановява структурата на косъма, като намалява броя на нацъфтелите връхчета.

Съставки:

60 мл бира
20 мл ябълков оцет

Начин на приготвяне:

Смесете ябълковия оцет и бирата и нанесете върху косата. Оставете да действа 40 минути и изплакнете с вода и шампоан. Можете да използвате рецептата 1-2 пъти седмично.

3 БАЛСАМ ОТ ЗЕХТИН И ОЦЕТ

Зехтинът е естествена мазнина, която помага при суха и нацъфтяла коса. Като комбинираме с ябълков оцет, се получава интересен домашен балсам.

Съставки:

2 лъжици зехтин
1 лъжица ябълков оцет

Начин на приготвяне:

Смесете двете съставки и ги загрейте леко, без да надвишавате поносимата от косата температура. Нанесете сместа върху връхчетата и оставете да действа 30 минути. Измийте с вода и шампоан. Правете рецептата всеки ден.

10. май 2016 11:10:09 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , | Напишете Коментар