Кои билки помагат срещу косопад | Косопад

Кои билки помагат срещу косопад

Както мъжете, така и жените страдат от косопад. За щастие, има много начини да се справите с падането на косата, ако не е предизвикано от болест – защото тогава трябва да лекувате нея.

билки3

Природата също ни дава доста възможности, които могат да ни помогнат в борбата срещу косопада. Например, копривата и розмаринът, подобряват кръвообръщението. Когато до скалпа достига повече кръв, толкова повече косата поема хранителни вещества. Това спира косопада. Всички природни средства срещу косопад и оплешивяване можете да откриете и на едно място – в лосиона „Ефект-2“.

Ако сте решили да използвате билки, първо трябва да разберете дали не сте алергични към тях. Може да го направите по следния начин – когато направите отварата, лосиона или крема, мажете китката и изчаквате 24 часа. Ако няма реакция, значи не сте алергични. Не се препоръчва бременни или кърмещи жени да използват тези природни средства.

БИЛКИ СРЕЩУ КОСОПАД

Лосион от корен на коприва. Според учени, тази билка спира производството на дехидротестостерон, който предизвиква оплешивяването.

Взимате малко нарязан корен от коприва и 250 мл вода. Варите билката на бавен огън за 10 минути. Оставяте да изстине и нанасяте на скалпа с леки масажи.

коприва2

Листа от здравец.

Друго природно средство срещу косопад се приготвя като сложите листа от здравец във вряща вода за 10 минути. Прецеждате и оставяте да изстине. Отмивате с вода.

Отвара от оцет и коприва

Слагате 100 мл оцет и 250 грама нарязана коприва в 1 литър вода. Варете половин час и прецедете. Нанасяте след къпане 2-3 пъти седмично.

Лосион от драконова кръв срещу косопад

Слагате 1 корен от драконова кръв в алкохол. Правете фрикции на скалпа с отварата.

Сок от люцерна

Има начин да се справите с косопада и отвътре. В сокоизтисвачка слагате шепа люцерна, половин дузина чисти листа от маруля и два моркова на парчета. Правите сока и го пиете веднага.

24. ноември 2013 16:47:09 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , , , | Напишете Коментар