Домашни рецепти срещу косопад от Средиземноморието | Косопад

Домашни рецепти срещу косопад от Средиземноморието

средиземномориеАко губите по няколко косъма на ден, не е проблем. Но ако косопадът е обилен, трябва да вземете мерки. Първо, трябва да откриете причината – нерви, безсъние, липса на витамини, на протеини, възрастта, наследствеността, много пърхот или някое лекарство, или…всичко накуп.

Има някои ефективни домашни рецепти срещу косопад, които могат да ви помогнат и със сигурност няма да има странични ефекти. Съставките са евтини и достъпни.

Освен храна, богата на витамини, протеини и минерали, което е фундаменталното за здравата коса, можете да приложите някои от следните маски:

Маска с кисело мляко, яйце и зехтин:

Смесвате 1 кисело мляко с 3 лъжици зехтин и 1 яйце. Сместа трябва да е еднородна, под формата на каша. Поставете върху косата и нежно масажирайте. Оставете да престои между половин и 1 час. После измийте косата си с вашия шампоан.зехтин Започнете да третирате по веднъж в седмицата, ако имате успех – прилагайте го веднъж месечно.

Друго популярно средство е алое вера. Може да го смесите с олио от житни кълнове и кокосово мляко. Приготвя се като горната рецепта. Отново нанасяте и масажирате, оставяте за 1 час, след което измивате.

Масажите със зехтин помагат за предотвратяване на косопада.

Друга популярна маска: смесете по 2 лъжици зехтин, розмарин, сок от лимон и жълтък. Нанесете маската в корените и изчакайте половин час. После измийте.

Олиото от жожоба подхранва растежа на косата и контролира пърхота. Бадемовото олио помага за здрава коса.

14. октомври 2013 21:27:05 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар