Косопад и хранене - как да определим правилната диета | Косопад

Съвети при косопад – Диета

Диета при косопад

диета при косопад

Диета при косопад

Косата и прическата играят съществена роля в живота на всеки човек. Олисялото теме често става причина за придобиване на жесток комплекс за малоценност, загуба на вяра в собствените сили, нежелание за водене на нормален социален живот. Това е причината поради която трябва да вземем незабавни мерки против косопад и да направим всичко възможно, за да се съхраним.

Как да установим, че имаме косопад? В нормално състояние, от главата на всеки човек всекидневно падат между 50 и 150 косъма, а косата расте с по около 1 сантиметър на месец. Всяко отклонение от тези показатели показва наличие на проблем в нормалния цикъл на растеж.

Изключение правят новородените бебета и майките – кърмачки, които могат да губят коса. При тях това е временно и се дължи на резките промени в нивото на естроген. Здравият човек преодолява тези събития бързо и скоро след това възстановява косата си.

План за диета при косопад

Отдавна се знае, че храненето е сред основните фактори, които определят както цялостното състояние, така и това на косата. Подгответе си богата на протеини диета и консумирайте достатъчно количества соя, пълнозернести храни, кисело мляко, бобови, месо, яйца. Намалете до тоталния минимум приема на въглехидрати и мазнини, заменете ги със зеленчуци и плодове.

Направете всичко възможно, за да се снабдявате с достатъчно аминокиселини и витамини, особено тези от В групата и Е. Тях ще намерите в моркови, зеле, спанак, фъстъци, морските храни. Последните са особено важни, защото освен че са богати на протеини, те съдържат и огромни количества от полезните Омега-3 мастни киселини.

Подходящи за здрава коса и при косопад са картофите и краставиците, червения и черен пипер, богатите на желязо храни. Те засилват и спомагат дейността на космените фоликули, гарантирайки тяхното безпроблемно функциониране.

27. май 2013 19:02:03 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , | Напишете Коментар