Стрес и бременност ми докараха косопад | Косопад

Вече не се срамувам от косата си

излекувах се от косопад

Стрес и бременност ми докараха косопад

Казвам се Петранка и живея в Пловдив. Едва на 24 години съм, но животът реши да ми поднесе поредица от неприятни изненади, които без време ме накараха да порасна. Неволно забременях, после направих спонтанен аборт, а за капак на всичко получих косопад, който за малко не ме прати в болницата.

Всичко се случи преди почти две години на плажа в „Св. Св. Константин и Елена”, където се запознах с едно момче от Хасково. Подмамена от напевния шум на морските вълни и очарованието на лятото, аз му се отдадох. Още в началото се разбрахме, че каквото и да правим всичко ще си остане там, на морето и няма да се обвързваме. Когато се прибрах обаче разбрах, че съм бременна и му се обадих. Той категорично отказа да вземе отношение, въпреки че предложи да ми помогне с пари.

Притесних се сериозно и тогава за първи път се усъмних, че имам косопад. Когато ставах сутрин цялата ми калъфка беше зарината с косми и не след дълго разбрах, че наистина страдам от косопад. Престраших се и казах на родителите си, които изненадващо подходиха с разбиране и майка ме подкрепи. Решихме да оставя бебето, никой не искаше да си слага грях на душата.

Притесненията и засилващия се косопад обаче продължиха, чувствах се като в небрано лозе. Криех се от хората, слагах на главата си шапка и носех слънчеви очила. Един ден нещо в стомаха ме преряза и направих спонтанен аборт. Това ме разстрои окончателно и два месеца след това останах почти без никаква коса. Отидох на лекар и „специалистите” ми поставиха диагноза рак, казаха ми да вляза спешно в болницата. Изпаднах в ужас и хукнах към София, за да потвърдят диагнозата.

За щастие в столицата бяха категорични, че не може и да става дума за рак. Обясниха ми, че интензивния косопад е следствие от притесненията и заради бременността. Предписаха ми силни витамини и спокоен живот, издадоха ми болничен лист за три месеца. Започнах да се съвземам, а косата да се сгъстява.

Тогава случайно научих от моя приятелка за лосиона срещу косопад „Ефект – 2”, която ми го препоръча горещо. Въпреки че проблемът започна да отшумява реших да си взема една опаковка, за да съм по – сигурна. Само две седмици след началото на третирането, косата ми се сгъсти още повече и вече не чувствах неприятното напрежение върху скалпа си.

Две години след драматичните събития от моя живот се чувствам относително добре, нямам косопад, самочувствието ми започна да се възстановява. Все още предпочитам да ходя с шапка на главата, въпреки че косата ми е в добро състояние. Благодарна съм и на лосиона срещу косопад „Ефект – 2”, защото той ми вдъхна допълнителни сили.

05. април 2013 19:26:28 от Косопад
Категории: Лосион срещу косопад, Споделено | Етикети: , , , | Напишете Коментар