Маска от шоколад за коса | Косопад

Маска от шоколад за коса

Шоколадотерапията е доста модерна в последно време, защото бяха открити свойствата на какаото, които са много полезни за кожата. Шоколадът обаче е полезен и за кожата на главата. Това се дължи на съставки като витамин В1 или минерали, като магнезия, който прави косата еластична. Ето как да си приготвите домашна маска от шоколад:

shokolad-dieti

ИНСТРУКЦИИ:

1. За да я приготвите, трябва да използвате:
– Един черен шоколад
– Зехтин екстра върджин
– Вода
2. Разтопете шоколада на парна баня. Натрошето го на парчета, сложете го в купичка, която сложете в двойно по- голям съд, пълен с вода. Сложете го на средна- висока температура. Когато започне да се разтапя, бъркайте с шпатола.
3. Когато шоколадът се разтвори напълно, добавете 2 с.л. зехтин, добавяйте вода, докато получите гъста смес, подобна на боята за коса. Когато вдигнете шпатулата, не трябва да капе.

koprinena-kosa
4. Сипете в друг съд. Когато се охлади, можете да нанесете маската. Измийте косата си, както обикновено. Нанесете шоколада върху влажната коса – от корена до върха. Масажирайте добре скалпа, като наблегнете на върховете. Оставете да действа 30 минути. Може да си сложите шапка за баня, за по- силен ефект, и да нагреете с топъл въздух от сешоара. Така косата поема много по- добре съставките. След половин час, изплакнете с хладка вода и измийте отново.

Тази маска ще направи косата ви по- здрава, еластична и блестяща. Ще подсили и цвета ви.

01. септември 2014 21:54:52 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , | Напишете Коментар