5 лесни начина да засилим растежа на косата | Косопад

5 лесни начина да засилим растежа на косата

kosa

Ако косата ви се е изтощила и не расте, както преди, можете да изпробвате някои природни решения за такива ситуации. Рецептите, които ви предлагаме, са съвсем лесни, напълно безопасни и много ефективни.

1. Алое вера
Сокът от алое вера стимулира растежа на косата и подхранва скалпа. Достатъчно е само да се нанесе в корените и да престои за 2 часа. Може и да спите така намазани през нощта, като покриете с шапка за баня. По този начин се подобрява кръвообращението и се помага на сока да се абсорбира още по- добре.
От къде да си го набавите? Ако отглеждате на балкона алое вера или имате някой близък, който го прави, отрежете едно или две листа и изцедете вътрешността им.

2. Плакнене със студена вода
Някои жени го правят, за да имат по- блестяща коса. Но плакненето със студена вода подобрява, също така, кръвообращението и стимулира растежа на косъма.

kosa-maska-6

3. Ябълков оцет
Мирисът може да не е приятен, но ябълковият оцет стимулира космените фоликули, помага за растежа на косата и я прави по- силна. Слага се, след като косата вече е измита и не се плакне.

4. Яйце
Косата е изграден най- вече от протеини. Затова яйцето е идеално средство за подсилването й. Отделяме жълтъка от две яйца и използваме белтъците, като ги нанасяме върху косата. Оставяме да действа за няколко минути. За по- добри резултати, покриваме с найлонов плик и загряваме.

5. Етерични масла
За да подсилим растежа на косата, полезни са маслото от жожоба, от бадеми, мащерка или лавандула. Нанасят се в скалпа с лек масаж.

19. юли 2017 09:21:38 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , | Напишете Коментар