4 подхранващи маски срещу косопад | Косопад

4 подхранващи маски срещу косопад

Прекаляването с козметични процедури и фризури често е сред основните причини за поява на косопад. Тези домашни рецепти ще ви помогнат да подхраните косъма.

рецепти срещу косопад

Маска за възстановяване на изтощена коса

В подходящ съд смесете 1 с. л. коняк, малко мед и 1 с. л. прясно изцеден сок от лук. Разбъркайте хубаво, до пълното хомогенизиране на трите съставки. Нанесете сместа върху косата, като започнете от корените и стигнете до върха. Изчакайте 3 часа и след това изплакнете с хладка вода.

Подхранваща маска против косопад

Сварете около 500 милилитра чай от лайка за около 5 минути, оставете да изстине. После сложете 1 с. л. мед и бъркайте, докато се разтвори напълно. Важно е да добавите меда чак, след като отварата е изстинала окончателно, защото топлината разрушава някои от полезните вещества. Накрая сложете 20 мг етерично масло и пак разбъркайте. Нанесете върху скалпа. Добре е да направите процедурата вечерта и чак на сутринта да изплакнете само с вода.

Рициново масло за косопад

Необходими са ви 30 гр. рициново масло, 1 яйце и 30 гр. коняк. Разбъркайте ги и намажете корените. Увийте главата с предварително затоплена кърпа и шапка за баня, измийте се след 2 часа.

Рецепта срещу косопад с оцет

На водна баня стоплете малко натурален ябълков оцет, добавете малко вода и втъркайте в корените. Сложете на главата затоплена кърпа и шапка за баня, изплакнете след около един час.

29. декември 2013 12:50:26 от Косопад
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , | Напишете Коментар