Какво причинява косопад и как да реагираме

Когато забележим, че страдаме от косопад, трябва да открием причината, за да вземем адекватни мерки. За съжаление обаче, е много трудно да разберем какво причинява загубата на коса. Фактори като климат, стрес, анемия, неправилно хранене, лошо кръвообращение, наследственост и др. – причините за косопада могат да са най- различни.

kosopad-saveti

Няколко съвета, за да избегнем или спрем косопада:

Освен подходящо хранене, хубав сън и пр, има още важни неща, които могат да помогнат.

– Употребата на силни химически продукти, които правят косата слаба, също могат да влошат косопада. Постоянната употреба на боя за коса и силни шампоани карат косата да изглежда изтощена и без жизненост.
– Преди да си направите каквато и да е прическа, косата трябва да е изсъхнала. Влажната коса кара порите на космите да се отварят и така пада повече коса.

kosopad-sledi
– Спортът и движението са много важни за здравата коса. Редовният спорт стимулира кръвообращението, включително и на скалпа.
– Избягвайте стреса и притесненията. Тези фактори влияят на загубата на косата и могат дори да са отключващи за косопада.
– Отидете на дерматолог, за да ви помогне с третирането на косопада.

Рецепти срещу косопад

Домат: помага срещу косопада и го намалява значително. Намачкайте домата и после с пастата намажете скалпа за 10 минути.

29. юни 2014 13:48:55 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар