Може ли боята за коса да причини косопад? | Косопад

Може ли боята за коса да причини косопад?

boqdisvane

По- скоро е мит, че косата ни може да опада, защото я боядисваме много. Но трябва да бъдем внимателни към коментарите на експертите за въздействието им върху косата. Но не е чак толкова страшно положението.

Вярно е, че косата може сериозно да се увреди от употребата на подобен тип козметика и че боята може да влоши доста състоянието на корените. Но колко често се стига до косопад единствено поради тази причина?

Уврежда ли се косата от боя?

Истина е, че има много агресивни цветове и бои, които ако постоянно се нанасят без никаква почивка, могат да увредят корените на косата и това да причини косопад. Рискът е още по- голям, когато боите не са поставят както трябва. Ако не прекалявате с боите, ако ги нанасяте правилно, ако продуктите ви са качествени, няма да има никакъв риск за косата ви.

kosopad-navici

Но да, косата може да се увреди от боите. Дори косъмът ви да падне заради агресивна боя, ако няма проблеми с растежа, на негово място ще започне да расте нов. Много често заради боите, косата губи блясъка и красотата си. Причината е, че частиците на боята нараняват външната обвивка на косъма, за да проникнат в него и да го боядисат.Затова, повече фризьори съветват да си направим специални процедури на косата, след като сме я боядисали.

Ако искате наистина боята да е безопасна за косата ви, трябва да е натурална, т.е., от растения. Това обаче значително ограничава възможностите ни за експерименти с цвета.

16. септември 2015 08:52:48 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , | Напишете Коментар