Косопад и затлъстяване | Косопад

Затлъстяването предизвиква ли косопад?

Въпросът за връзката между затлъстяване и косопад е фундаментален за съвременната медицина. В действителност не се знае твърде много дали наднорменото тегло и оплешивяването са пряко зависими, но по мнението на специалистите отговорът е по – скоро положителен.

Косопад и затлъстяване

Косопад и затлъстяване

Според експерти, прекомерното хранене и затлъстяването не могат да доведат пряко до косопад. Това е в сила особено при мъжете, при които оплешивяването в почти всички случаи е на генетична основа.

Въпреки това различни фактори могат да изиграят важна и неочаквана роля в растежа на косата, което в крайна сметка да доведе до косопад. В конкретния случай това може да бъде системното преяждане, което не винаги води до затлъстяване, но за сметка на това предизвиква цял куп негативни последици за тялото.

Наднорменото тегло освен това поражда допълнително напрежение за организма, което често се свързва с развитие на диабет и различни видове рак, които сами по себе си са сред основните причини за косопад. Самото хранене също играе голяма роля в състоянието на косата и определено съществуват храни, които трябва да се избягват по принцип.

Страдащите от затлъстяване имат по – високи нива на мазнини в организма, което води до увеличаване нивата на естроген. Поради тази причина те са заплашени от хормонален дисбаланс, който според една от медицинските теории влияе пагубно върху растежа на косата и води до косопад.

В крайна сметка лекарите съветват, че най – добре е да живеем активно, за да бъдем силни и здрави. Да държим теглото си под контрол трябва да е основен приоритет на всеки човек, не само като превенция на косопад, но и заради здравословното ни състояние.

Ако имате проблеми с косата не се колебайте да ни потърсите на телефон 0895 334 112 за напълно БЕЗПЛАТНА лична консултация с нашите специалисти или прочетете повече за лосиона – чудо против косопад „Ефект – 2”. Запомнете, че само с едно позвъняване можете да разрешите вашите проблеми!

Затлъстяването индиректно предизвиква косопад

Затлъстяването индиректно предизвиква косопад

30. април 2013 15:34:33 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар